Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας Τι υποστήριξε στη νέα απολογία ο δολοφόνος της Δώρας [Βίντεο]

Πολύωρη συμπληρωματική απολογία
έδωσε την Τρίτη στον ανακριτή ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη. Ο Εμμανουήλ Σοροπίδης είχε ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον περασμένο Οκτώβριο την άτυχη κοπέλα στο Β’ Νεκροταφείο με αλλεπάλληλες μαχαιριές.


Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε εκ νέου στο ανακριτικό γραφείο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης υπό το φόβο επεισοδίων και προπηλακισμών, όπως είχε συμβεί και κατά την πρώτη φορά που είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια, οπότε και προφυλακίστηκε.


Ο κατηγορούμενος κλήθηκε να απολογηθεί μετά τα συμπληρωματικά του υπομνήματα στον ανακριτή σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί αλλά και συνεργοί στη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη. 


Ο 58χρονος φέρεται να επανέλαβε και ενώπιον του ανακριτή όσα ισχυρίζεται από τη φυλακή περί «εντολής» που έλαβε να σκοτώσει τη Δ. Ζέμπερη και να εμμένει στους πρόσφατους ισχυρισμούς του περί ηθικών αυτουργών που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού.


Όπως φέρεται να υποστηρίζει σε πολυσέλιδη επιστολή που απέστειλε στον ανακριτή, έλαβε εντολή από δύο άτομα που τον πλησίασαν και του είπαν ότι θέλουν να σκοτώσει την 32χρονη, λόγω της θέσης που είχε στην εφορία. 


Αυτοί οι δύο άνδρες προσέφεραν στον 58χρονο, κατά τους ισχυρισμούς του, το ποσό των 30.000 ευρώ για να δολοφονήσει τη νεαρή. Υποστηρίζει, επίσης, ότι τον προμήθευσαν με ναρκωτικά και του έδωσαν το μαχαίρι του εγκλήματος. Ο 58χρονος αναφέρει ότι παρακολουθούσε την άτυχη εφοριακό για πάνω από δύο εβδομάδες, αναγνωρίζοντάς την μέσα από δύο φωτογραφίες που του είχαν δώσει.


Σημειώνεται ότι στην πρώτη απολογία του ο 58χρονος, αφού τόνιζε πως είναι τοξικομανής, είχε υποστηρίξει πως σκότωσε την 32χρονη βρισκόμενος σε άμυνα, καθώς δέχθηκε «σφοδρή επίθεση» από αυτήν όταν επιχείρησε να της πάρει την τσάντα.


Κατά την έξοδό του πάντως από το ανακριτικό γραφείο δεν θέλησε να απαντήσει αν εμμένει στους πρόσφατους ισχυρισμούς του σύμφωνα με τους οποίους άλλα πρόσωπα που κατονόμασε ως ηθικούς αυτουργούς τον έβαλαν να δολοφονήσει την άτυχη εφοριακό.

Αναπαράσταση του συμβάντος ζητά η μητέρα της Δώρας

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε τη Δευτέρα η μητέρα της Δώρας, η οποία παρέδωσε λίστα με ερωτήματα που ζητά να απαντηθούν από τον δράστη. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η αναπαράσταση του συμβάντος αλλά και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου του Σοροπίδη.

Διαβάστε Επίσης  Μετρό: Κλείνουν πιλοτικά για λίγες ώρες οι πύλες σε σταθμούς

Στα ερωτήματα που υπέβαλε η μητέρα ζητά να περιγράψει πόσες ημέρες παρακολουθούσε τη Δώρα, εάν υπήρχε μόνο ένα ή πολλά μαχαίρια με τα οποία έγινε η δολοφονία, αλλά και εάν γνώριζε ο συγκάτοικος του Σοροπίδη το σχέδιο δολοφονίας ή εάν ενημερώθηκε στη συνέχεια.

Φωτογραφίες & Βίντεο: Ορέστης Καρύπης

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *