Πόσα αυγά επιτρέπεται να τρώμε την εβδομάδα;

Τα αυγά είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές, ωστόσο το γεγονός ότι ο κρόκος είναι πλούσιος σε

χοληστερόλη αποτελεί μια από τις παρεξηγημένες τροφές σχετικά με τη συχνότητα την οποία μπορούμε να την καταναλώνουμε.

Η χοληστερόλη είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό, την οποία παράγει και ο οργανισμός από το ήπαρ, όταν δεν παίρνει αρκετή ποσότητα από τις τροφές. Όταν καταναλώνουμε τροφές πολύ πλούσιες σε χοληστερόλη, το ήπαρ αρχίζει να παράγει λιγότερη ποσότητα.
Για πολλά χρόνια υπήρχαν περιορισμοί στην ποσότητα των αυγών που πρέπει να καταναλώνει κάποιος την εβδομάδα, όμως αυτό δεν στηρίζεται σε καμία επιστημονική απόδειξη. Άλλωστε κάθε οργανισμός αντιδράει με διαφορετικό τρόπο στην ποσότητα των αυγών που καταναλώνει το άτομο ανά ημέρα ή ανά εβδομάδα.
Έρευνα έδειξε το 70% των ανθρώπων δεν επηρεάζεται καθόλου η χοληστερίνη στο αίμα από τα αυγά που καταναλώνουν και πως στο 30% αυξάνει την «κακή» χοληστερίνη (LDL) μεν, αλλά ελαφρώς, δε.
Σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα, είναι ασφαλές να καταναλώνει κανείς έως και 3 αυγά καθημερινά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Ωστόσο επειδή αυτή η οδηγία αφορά σε υγιείς και δραστήριους ανθρώπους είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας.
Διαβάστε Επίσης  Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 22χρονη που πέταξε το μωρό της - Η απολογία της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *