ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα μιας νοικοκυράς είναι όταν φρούτα και λαχανικά

έχουν αρχίσει και ωριμάζουν στο ψυγείο αρκετά και δε θέλει να τα πετάξει….Πιο κάτω θα φτιάξουμε μια ελαφριά και εύκολη πίτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Υλικά:
Χυλός από αλεύρι ( χυλός τύπου λουκουμάδων )
3 – 3 1/2 κούπες αλεύρι
1 κ.σ. Μαγιά
Νερό, αλάτι, ζάχαρη
Γέμιση
2-3 καρότα τριμμένα
2-3 κολοκυθάκια τριμμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 πιπεριά κόκκινη τριμμένη
1 πιπεριά πράσινη τριμμένη
1 πιπεριά πορτοκαλί τριμμένη
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
λάδι
αλάτι, πιπέρι, παπαρουνόσπορο
Τριμμένη παρμεζάνα ( προαιρετικά )
Εκτέλεση:
Λαδώνω και αλευρώνω ελαφρώς ένα ταψί μετρίου μεγέθους. Σε μια λεκάνη ετοιμάζω το χυλό ως εξής:Ρίχνω το αλεύρι και τη μαγιά ( την οποία έχω λιώσει σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό με 1/2 κ.γ. ζάχαρη  ). Προσθέτω σταδιακά χλιαρό και λίγο αλάτι, σε τέτοια ποσότητα ώστε στο τέλος να έχω ένα πηχτό χυλό όπως αυτόν για λουκουμάδες. Αφήνω τη λεκάνη με το χυλό να <ξεκουραστεί>.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω ελάχιστο λάδι και όλα τα λαχανικά τριμμένα και τα αφήνω να μαραθούν μέχρι να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και παπαρουνόσπορο.
Στη συνέχεια στο ταψί που έχω λαδώσει ρίχνω τα 2/3 του χυλού και απλώνω ομοιόμορφα να πάει παντού. Από πάνω καλύπτω με το μίγμα λαχανικών. Στο τέλος ολοκληρώνω την πίτα μου ρίχνωντας τον υπόλοιπο χυλό πάνω από τα λαχανικά σε τυχαία σημεία του ταψιού. Ρίχνω την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνω στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Η πίτα σερβίρεται κρύα με συνοδεία σαλάτας εποχής.
Η πτυχιούχος διαιτολόγος – διατροφολόγος Νικομάνη Σπυριδούλα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας από όπου και αποφοίτησε το Μάιο του 2005. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση σε γνωστό διαιτολογικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Περισσότερα για τον αρθρογράφο δείτε ΕΔΩ 
Διαβάστε Επίσης  Στις 8 Ιουνίου αρχίζουν φέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις γενικών λυκείων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *