10 φρούτα για απώλεια βάρους

Φρούτα κατάλληλα για να χάσεις κιλά

Γκρέιπφρουτ

 


To γκρέιπφρουτ είναι ένα φρούτο με λίγες θερμίδες που μπορεί να βοηθήσει να μειώσει το αίσθημα της πείνας. Εάν τρως μισό γκρέιπφρουτ πριν από ένα γεύμα, σε βοηθάει να χάσεις βάρος. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες. Μπορείς να το φας σκέτο ή σε φρουτοσαλάτα και ιδανικό για το μεταβολισμό σου.



Καρπούζι

 


Το καρπούζι έχει ελάχιστες θερμίδες και πολύ νερό. Το νερό στα φρούτα είναι πιο ενυδατικό από το πόσιμο νερό, διότι απορροφάται με πιο αργό ρυθμό και σε βοηθάει να παραμείνεις περισσότερο ενυδατωμένη. Το καρπούζι  έχει πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, καθώς και φυτικές ίνες. Όταν έχεις όρεξη για κάτι γλυκό, δοκίμασε αντ΄αυτού μια φέτα καρπούζι.



Φράουλες

 


Οι φράουλες έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και σε βοηθούν να χάσεις βάρος. Θα πρέπει πάντα να επιλέγεις βιολογικές φράουλες, αντί των συμβατικών, ώστε να μην καταναλώνεις τα επιβλαβή φυτοφάρμακα.

Μπορείς να τις φας σκέτες, σε φρουτοσαλάτα  ή να φτιάξεις ένα υπέροχο smoothie. Οι φράουλες βοηθούν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και τα επίπεδα ινσουλίνης μετά τα γεύματα.



Πεπόνι Κανταλούπε

 

Το πεπόνι Κανταλούπε περιέχει φυσικά σάκχαρα που προσδίδουν μια γλυκιά γεύση και ικανοποιεί εύκολα τη λιγούρα για γλυκό. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για εκείνους που προσέχουν την σιλουέτα τους και την διατροφή τους αφού τα 100 γρ. φρούτου προσδίδουν μόλις 34 θερμίδες. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και είναι ιδανικό για υγιεινό πρωινό.


Βατόμουρα

 


Τα βατόμουρα αποτελούν μια πηγή πλούσια σε βιταμίνη C και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Τα βατόμουρα περιέχουν φυλλικό οξύ, που παίζει σημαντικό ρόλο στην υγιή διαίρεση και ανάπτυξη των κυττάρων.

Διαβάστε Επίσης  Καστανό ή λευκό ρύζι: Ποιο είναι πιο υγιεινό – Σε τι διαφέρουν

Επειδή δεν έχουν εξωτερικό περίβλημα, προσπάθησε να τρως μόνο βιολογικά. Βοηθούν με την απώλεια βάρους, στην καταπολέμηση του καρκίνου, τη μνήμη, την όραση και βοηθάει στην προστασία από τις ακτίνες UV.



Αβοκάντο

 


Tο αβοκάντο είναι φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες και ολιγοστοιχεία και γι’ αυτό ιδιαίτερα θρεπτικό για τον οργανισμό μας. Έχει περίπου 55 θερμίδες και μας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, κάλιο, που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των κυττάρων και της καρδιάς, βιταμίνη E, φυλλικό οξύ και λουτεΐνη.

Eπιπλέον, διευκολύνει το σώμα να απορροφήσει περισσότερα λιποδιασπώμενα συστατικά από τις τροφές. Το αβοκάντο θεωρείται υπερτροφή, διότι περιέχει περίπου 20 απαραίτητες βιταμίνες.



Μύρτιλο

 

Τα μύρτιλα είναι εύγευστα και έχουν υψηλή θρεπτική αξία. Αντίθετα, είναι  φτωχά σε λίπος, νάτριο και θερμίδες. Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C, Ε και Β- καροτίνη, σε σάκχαρα, σε κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες. Προτιμάμε τα οργανικά αντί των συμβατικών.


Ακτινίδιο

 


Το ακτινίδιο  βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Τα ακτινίδια είναι επίσης εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, Ε, C που είναι απαραίτητες για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα.

Διαβάστε Επίσης  Υπερφαγία: Πέφτετε με τα μούτρα στο φαγητό; Τι φταίει και πώς θα το αντιμετωπίσετε

Ακόμα είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, όπως το κάλιο, το μαγνήσιο, το ασβέστιο, ο φώσφορος, ο σίδηρος, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος. Eίναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και έχει φυσικές καθαρτικές ιδιότητες. Το ακτινίδιο είναι το ιδανικό φρούτο για την αποτοξίνωση του οργανισμού και μας βοηθάει να χάσουμε τα περιττά κιλά.


Πορτοκάλι

 


Το πορτοκάλι και ο χυμός του έχει ταυτιστεί με τη βιταμίνη C. Το πορτοκάλι περιέχει φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες, που όλα συμβάλλουν σε απώλεια βάρους. Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, λιμονοειδή και  καροτενοειδή.

Τα πορτοκάλια δεν έχουν καθόλου λιπαρά και ελάχιστες θερμίδες. Δοκίμασέ το σαν σνακ ανάμεσα στα γεύματα ή  σε σαλάτες. Θα πρέπει να αποφεύγεις παστεριωμένο χυμό πορτοκαλιού, διότι δεν περιέχει τα ίδια θρεπτικά συστατικά και συνήθως περιέχει συντηρητικά και πρόσθετη επεξεργασμένη ζάχαρη.



Ρόδι

 


Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες K. C, E, φυλλικό οξύ, μέταλλα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Βοηθάει την υγεία της καρδιάς μειώνοντας τη χοληστερόλη. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και μπλοκάρει το λίπος από το σώμα.

Πηγή: www.ediva.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *