Πόσο καλό κάνει η φλούδα μπανάνας και πώς να την φας!

Οι μπανάνες αποτελούν το ιδανικό φρούτο που μπορεί

να λειτουργήσει ως το καλύτερο σνακ για όλη τη μέρα.

Χωράνε στην τσάντα σου, είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και πρεβιοτικά και αποτελούν την κατάλληλη τροφή, είτε θέλεις γλυκό, είτε αλμυρό. Μήπως όμως πετάς το πιο σημαντικό τμήμα της μπανάνας, τη φλούδα;
Γνωρίζεις ήδη πως το εσωτερικό της μπανάνας έχει κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και βιταμίνη Β6. Όμως η φλούδα μπανάνας έχει τις διπλάσιες φυτικές ίνες και κάλιο σε σχέση με το εσωτερικό.
Η φλούδα περιέχει και λουτεΐνη, ένα καροτενοειδές γνωστό για τη βελτίωση της υγείας των ματιών, την τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ με χαλαρωτικές ιδιότητες και πρεβιοτικές φυτικές ίνες, που ευνοούν τα καλά βακτήρια στο έντερο.
Βέβαια, η φλούδα της μπανάνας, που αν έχεις σκοπό να την καταναλώσεις, πρέπει να είναι βιολογικής καλλιέργειας, είναι σκληρή και ελαφρώς πικρή στη γεύση.
Βέβαια, συγκεκριμένοι πολιτισμοί έχουν τεχνική μαγειρικής της φλούδας, κάνοντάς της μέχρι και πανέ. Αν δεν θέλεις να ασχοληθείς πολύ, ρίξε μια φλούδα μπανάνας στο μούλτι και πιες την στο smoothie σου. Και για να καλυτερεύσεις τη γεύση της φλούδας, προτίμησε την ώριμη μπανάνα.
Τι λέει η ειδικός; Ρωτήσαμε την διαιτολόγο- διατροφολόγο Κλειώ Δημητριάδου την άποψη της για τη φλούδα μπανάνας. Όπως μας τόνισε, η φλούδα μπανάνας είναι μια καλή και θρεπτική επιλογή:
«Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α που βοηθάει την όραση, περιέχει αντιοξειδωτικά, τρυπτοφάνη, για καλύτερη διάθεση και ποιότητα ύπνου, κάλιο για ρύθμιση της πίεσης και φυτικές ίνες που ευνοεί τον κορεσμό και τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη των τροφών».
Διαβάστε Επίσης  Αγαπήστε και εσείς τις αγκινάρες. Έχουν ωραία γεύση και μας βοηθούν να χάσουμε βάρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *