Πέντε πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν απέχεις από το σεξ

Η εργένικη ζωή έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως για παράδειγμα η

ελευθερία κινήσεων και ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος για να κάνεις τα χόμπι σου και να βγαίνεις με φίλους. Έχει όμως και ένα σημαντικό μειονέκτημα και αυτό δεν είναι άλλο από τις λιγότερο συχνές σεξουαλικές επαφές.

Η αποχή από το σεξ επηρεάζει με πολλούς τρόπους το σώμα, τους κυριότερους από τους οποίους θα δεις ευθύς αμέσως.

1. Κακή διάθεση & στρες

Η σεξουαλική επαφή συνοδεύεται από τη μαζική απελευθέρωση ορμονών και νευροδιαβιβαστών, όπως η ωκυτοκίνη και η σεροτονίνη, που συμβάλλουν στην καλή διάθεση, μειώνουν τα επίπεδα του στρες και προσφέρουν ένα γενικότερο αίσθημα ευεξίας.

2. Πεσμένο ανοσοποιητικό

Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Γουίλκς-Μπαρ στην Πενσυλβάνια, οι άνθρωποι που κάνουν συχνά σεξ (τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα) έχουν στον οργανισμό τους περίπου 30% περισσότερα αντισώματα.

3. Χειρότερη μνήμη

Μελέτη του 2013 στην επιθεώρηση Hippocampus έδειξε ότι η σεξουαλική επαφή προωθεί τη διαδικασία δημιουργίας νέων νευρώνων στον εγκέφαλο, ενισχύοντας τις πνευματικές επιδόσεις και τη μνήμη.

4. Στυτική δυσλειτουργία

Το σεξ συμβάλλει στη διατήρηση της καλής σεξουαλικής λειτουργίας του άνδρα όπως η γυμναστική βοηθά στη διατήρηση της καλής καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας. Σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση American Journal of Medicine, οι άνδρες που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν στυτική δυσλειτουργία σε σύγκριση με άνδρες που κάνουν σεξ πιο σπάνια.

5. Πεσμένη ερωτική διάθεση

Κατά τη σεξουαλική επαφή, το σώμα κατακλύζεται από ενδορφίνες, οι οποίες προκαλούν ευφορία και μας κάνουν να συσχετίζουμε το σεξ με θετικά συναισθήματα. Η αποχή από το σεξ εξασθενίζει αυτή τη συσχέτιση και επομένως οδηγεί σε μειωμένη επιθυμία για σεξ. Με άλλα λόγια, ο οργανισμός «ξεχνάει» πόσο απολαυστικό είναι το σεξ και το αναζητά λιγότερο.
Διαβάστε Επίσης  Τι «παρενέργειες» προκαλεί η «Πέππα το Γουρουνάκι» στα παιδιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *