Πέντε απλά και φυσικά μυστικά ομορφιάς με μέλι

Πέντε απλά και φυσικά μυστικά ομορφιάς με μέλι

Το μέλι, το νέκταρ των Θεών, είναι ένας πολύτιμος θησαυρός για την υγεία μας.

Ωστόσο, πέρα από τα ευεργετικά του οφέλη, αποτελεί και το τέλειο μυστικό, για την ομορφιά!
Δεν είναι τυχαίο, που πολλά καλλυντικά, έχουν ως συστατικό το μικρό αυτό «θησαυρό». Μάλιστα, είναι η τέλεια επιλογή για ένα υγιές και νεανικό δέρμα.
Παρακάτω ακολουθούν tips, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι, για μία όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα.
Μάσκα προσώπου
Ανακατέψτε μία κουταλιά της σούπας μέλι, με ένα ασπράδι αυγού, με ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη (θα την βρείτε στα φαρμακεία) κι ένα κουτάλι της σούπας αλεύρι. Ανακατεύετε το μείγμα, μέχρι να γίνει λείο και μετά το απλώνετε στο πρόσωπο και το λαιμό με απαλές κινήσεις, σε όλα τα σημεία.
Αφήνετε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και μετά καθαρίζετε καλά με μία απαλή πετσέτα, που την έχετε νοτίσει σε ζεστό νερό. Είναι πολύ σημαντικό, όταν καθαρίζετε το πρόσωπο να το κάνετε με απαλές κινήσεις και όχι γρήγορες και δυνατές. Ούτε να το τρίβετε δυνατά, εννοείται.
Πλύσιμο προσώπου
Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καθαριστικό προσώπου. Ανακατεύετε ένα κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού, ένα κουτάλι του γλυκού μέλι και δύο ασπράδια αυγά, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Μετά ψεκάζετε το πρόσωπο και το λαιμό. Το αφήνετε να δράσει 15 λεπτά και ξεπλένετε καλά με ζεστό νερό

Λιπ γκλος

Διαβάστε Επίσης  Δες τι να κάνεις αν έχει πήξει η μάσκαρά σου

Το μέλι είναι ευεργετικό και για τα χείλη. Απλώνετε λίγο μέλι στα χείλη, κάθε βράδυ, πριν κοιμηθείτε. Με αυτό τον τρόπο, μαλακώνουν τα χείλη, κυρίως εκείνα που είναι ξηρά και σκασμένα.

Για απολέπιση σώματος

Είναι, επίσης, η ιδανική επιλογή για απολέπιση σώματος. Ανακατεύετε μία κουταλιά της σούπας λευκό άργιλο (ή αλλιώς καολίνη που μπορείτε να τη βρείτε και στα φαρμακεία), μία κουταλιά του γλυκού αλεύρι σίτου, μία κουταλιά του γλυκού κανέλα τριμμένη και ένα κουτάλι της σούπας μέλι. Αφού ανακατέψετε το μείγμα, μέχρι να γίνει λείο, το απλώνετε στο σώμα σας. Με αυτό τον τρόπο, το δέρμα σας θα μοιάζει απαλό, λαμπερό και υγιές.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να εξαφανίσεις τις κοκκινίλες από το ξύρισμα

Spa ποδιών

Μετά από μία εξαντλητική μέρα, τα πόδια μας χρειάζονται ένα ευεργετικό spa, με μέλι! Σε μία λεκάνη ανακατεύετε δύο κούπες γάλα, με μία κούπα μέλι. Μετά βάζετε το πόδι και κάνετε ένα καλό μασάζ, με απαλές κινήσεις για 15 περίπου λεπτά. Με αυτό τον τρόπο χαλαρώνουν οι μύες, ενώ τα σημεία στις φτέρνες και τα γόνατα που είναι πιο τραχιά, γίνονται λεία και απαλά!

Πηγή: www.fasttw.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *