Φυσικές συνταγές για τέλειο scrub!

Φυσικές συνταγές για τέλειο scrub!

Ο εγγυημένος και κλασικός τρόπος για ένα λείο, λαμπερό και τονωμένο
δέρμα είναι να ξεφορτωθούμε τα νεκρά κύτταρα. Και πώς θα το πετύχουμε αυτό; Με τα καλύτερα και πιο εύκολα σπιτικά σκραμπ που δοκιμάσαμε ποτέ. Ιδού ποια είναι αυτά.

Scrub με χαλαρωτικές ιδιότητες

Συστατικά
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
1/3 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές μέλι
5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
1/2 κουταλιά έλαιο βιταμίνης Ε

Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο και στον λαιμό. Κάνουμε μασάζ χωρίς να τρίβουμε, για να μην τραυματίσουμε το δέρμα, και αποφεύγουμε την περιοχή των ματιών. Μετράμε ένα λεπτό για κάθε περιοχή του προσώπου, ξεκινώντας από το μέτωπο και συνεχίζοντας στη μύτη και το πιγούνι, μετά στα ζυγωματικά και τέλος στον λαιμό.
Tips
*Το Scrub που περίσσεψε το χρησιμοποιούμε στα χέρια, επιμένοντας στα πετσάκια. Μετά από λίγα λεπτά, τα χέρια θα έχουν γίνει βελούδινα και τα πετσάκια θα έχουν μαλακώσει τελείως.
* Αντί για ελαιόλαδο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας.

Διαβάστε Επίσης  Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μπάνιο

Scrub αντί για μπότοξ

Συστατικά
1 κουταλιά μαγειρική σόδα
1/2 κουταλιά μέλι Μανούκα
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λιβανιού
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο γερανιού

Οδηγίες
Ανακατεύουμε πρώτα το μέλι με τη σόδα μέχρι να ενωθούν και να γίνουν αλοιφή. Έπειτα, προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια. Για να εφαρμόσουμε το σκραμπ, βρέχουμε πρώτα με ζεστό νερό μια πετσέτα και την απλώνουμε στο πρόσωπο για 1΄. Έτσι, θα ανοίξουν οι πόροι. Στη συνέχεια, απλώνουμε το σκραμπ στο πρόσωπο και κάνουμε απαλές κυκλικές κινήσεις για 3-5΄ προκειμένου να αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα και να διεισδύσουν τα αιθέρια έλαια στο δέρμα για να κάνουν τα μαγικά τους. Ξεπλένουμε με ζεστό -προσοχή: όχι καυτό- νερό. Επαναλαμβάνουμε 1-2 φορές την εβδομάδα. Ενδεχομένως να παρατηρήσουμε κοκκινίλες, οι οποίες φεύγουν γρήγορα, αλλά η συνταγή αξίζει, γιατί η τόνωση και η σύσφιγξη του δέρματος είναι θεαματικές.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί πρέπει να βάζετε κρέμα χεριών κάθε μέρα

Tip
Για να εξισορροπήσουμε το pΗ του δέρματος μετά την απολέπιση, ψεκάζουμε το πρόσωπο με ροδόνερο.

Αυτό το ξέρατε;
Το Scrub αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και επιτρέπει στα αιθέρια έλαια να διεισδύσουν στην επιδερμίδα και να κάνουν τα μαγικά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *