Καταπολεμήστε την κυτταρίτιδα με τη διατροφή σας

Θέλετε να μειώστε την όψη του φλοιού του πορτοκαλιού στο δέρμα σας και να εξαφανίσετε μ
για πάντα την κυτταρίτιδα; Αλλάξτε τις διατροφικές συνήθειες που είχατε μέχρι τώρα και περιορίστε όλες τις κακές συνήθειες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές και κάντε σύμμαχο τη διατροφή σας  στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Μειώστε την πρόσληψη λίπους, και κυρίως ζωικού ή κορεσμένου λίπους. Είναι το λίπος που βρίσκεται σε λιπαρά κρέατα, τηγανητά, μαγιονέζα και κρέμα γάλακτος, αλλαντικά, ζωικά βούτυρα, αυγά, ολόπαχα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα. Η διατροφή σας θα πρέπει αν είναι πλούσια σε μονοακόρεστα (ελαιόλαδο) και τα πολυακόρεστα (φυτικά λάδια, λιπαρά ψάρια), αλλά και αυτά σε ποσοστά 15% και 10% αντίστοιχα και ποσότητες που να μην οδηγούν σε παχυσαρκία.

 

Καταναλώστε μεγάλες ποσότητες νερού παράλληλα με τα γεύματα της ημέρας ώστε να λειτουργεί καλύτερα ο μεταβολισμός και τα διάφορα συστήματα του σώματος Το νερό είναι μία απαραίτητη ουσία, που παίζει καθοριστικό ρόλο στον ανθρώπινο μεταβολισμό όλων των βασικών θρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτείνες, λίπη).Η πρόσληψη του νερού πρέπει να είναι ανάλογη της πρόσληψης του φαγητού (περίπου 1 ml νερού ανά 1 kcal θερμιδικής πρόσληψης).

 

Μειώστε το αλάτι στο φαγητό σας, γιατί όπως ξέρετε προκαλεί κατακράτηση υγρών. Περιορίστε τις αλμυρές τροφές ενώ θα πρέπει να ελέγχετε την προσθήκη αλατιού κατά τη διάρκεια της μαγειρικής παρασκευής.

 

Περιορίστε τη ζάχαρη και πιο συγκεκριμένα μειώστε την πρόσληψη απλών σακχάρων (υδατανθράκων). Η ζάχαρη είναι μια μορφή υδατάνθρακα που βρίσκεται παντού και έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη της κυτταρίτιδας. Δεν είναι μόνο τα γλυκά και όσες τροφές είναι φανερό ότι περιέχουν πολλά ζάχαρα λόγω γεύσης (μπισκότα, καραμέλες, πάστες, μέλι, μαρμελάδες). Στο διαιτολόγιό σας θα πρέπει να υπάρχουν άφθονα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια.
Διακόψετε το κάπνισμα και να καταναλώνετε αλκοόλ με μέτρο  και γίνετε πιο δραστήρια στην καθημερινότητά σας. Προσπαθήσετε,  αν αυτό είναι δυνατό να κάνετε οργανωμένη άσκηση (γυμναστήριο, κάποιο σπορ, πεζοπορία).
Όσον αφορά το βάρος σας, εάν είστε αδύνατη δε χρειάζεται να κάνετε εξαντλητική δίαιτα αλλάφροντίστε να έχετε ένα ιδανικό βάρος. Εάν έχετε παραπάνω κιλά τότε θα πρέπει αν ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής που θα χάσετε τα παραπάνω κιλά.http://www.govastileto.gr/
Διαβάστε Επίσης  Μπρόκολο – ο πρωταθλητής των λαχανικών!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *