Αγάπη και απιστία! Τι σχέση έχουν;

Αγάπη και απιστία! Τι σχέση έχουν;Ορκιζόμαστε αιώνια αγάπη, πίστη και αφοσίωση αλλά πόσο μπορούμε να τα τηρήσουμε όλα αυτά; Πόσο εύκολο είναι να μην καταπατήσουμε την εντολή «ου μοιχεύσεις»; Και αν τελοσπάντων υποκύψουμε στον πειρασμό αποτελεί αυτή μας η αδυναμία λόγο για αυτομαστίγωμα;



Όλα σε μια απιστία είναι σχετικά. Σίγουρα δεν είναι και η πιο αθώα πράξη ούτε το πιο ευχάριστο για το σύντροφο σας. Αλλά το να υποκύψει κανείς στην απιστία μπορεί να κρύβει μια σειρά αιτιών με ουσιαστική αναφορά στην ποιότητα της σχέσης αλλά και κάποιων άλλων με αφετηρία προσωπικά μας άλυτα προβλήματα.


Υπερήφανες για την απιστία που διαπράττουμε μάλλον δεν θα έπρεπε να αισθανόμαστε αλλά πριν ολισθήσουμε σε εύκολα συμπεράσματα ας το σκεφτούμε λίγο καλύτερα. Η ανάλυση – η όσο γίνεται πιο αντικειμενική – των αντιδράσεων και αποφάσεων μας μάς βοηθά να βελτιωνόμαστε και να αποφεύγουμε τα ίδια και τα ίδια λάθη.


Η πιο περίεργη μορφή απιστίας συντελείται όταν πραγματικά αγαπάμε το σύντροφο μας και είμαστε καλά μαζί του. Γιατί τότε αυτή η υποτιθέμενη κρίση που αφήνει την πόρτα ανοιχτή στο τρίτο πρόσωπο δεν υπάρχει. Άρα πώς μπαίνει αυτός ο ξένος; Από πού και γιατί; Μια αυστηρή θεωρία θέλει τους ίδιους μας τους εαυτούς την αφετηρία και την λύση όλων όσων μας απασχολούν .




*Χαμηλή αυτοπεποίθηση 


Ακούγεται κοινότυπο αλλά όταν δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας εύκολα μπορούμε να νιώσουμε καλά στην πρώτη καλή κουβέντα ή να αναζητούμε συνεχώς την επιβεβαίωση ώστε να τονίζουμε έστω και παροδικά τον εγωισμό μας.

*Κολακεία 



Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιες γυναίκες δέχονται στενό μαρκάρισμα, επίμονο φλερτ από κάποιον αξιόλογο άνδρα. Η επιμονή τους αυτή τελικά πείθει την γυναίκα να υποκύψει στην γοητεία του.

*Απωθημένο



Αυτά τα περίεργα παιχνίδια της ζωής που φέρνουν συναντήσεις από τα παλιά με ανθρώπους που έχουμε αφήσει ανοιχτούς ερωτικούς λογαριασμούς. Ε, θα παρασυρθείς, πόσο να αντισταθείς η γυναίκα.

*Η κακιά η ώρα



Λίγο ποτό παραπάνω, λίγο οικειότητα παραπάνω και δεν αργεί να συμβεί το μοιραίο με το συνάδελφο που δουλεύεις μαζί του 12 ώρες την ημέρα.

*Το αναπάντεχο

Γνωρίζετε κάπου-κάπως ένα κούκλο που σας θέλει κολασμένα. Ε πώς να ξανααρνηθείς – αν και καλό είναι να αρνηθείς γιατί σε βλέπω να ξεμπλέκεις πολύ δύσκολα από τον κούκλο.




Αν κρυφακούσει κανείς γυναικείες συζητήσεις σίγουρα θα ανακαλύψει και άλλους λόγους που την οδήγησαν στην απιστία. Γιατί πλέον και αυτός ο μύθος που θέλει τη γυναίκα εγκεφαλική και να μην πηγαίνει με έναν άλλον άνδρα απλά για σεξ αλλά μόνο αν νιώσει ερωτευμένη αρχίζει και καταρρίπτεται. Η εγκεφαλική προσέγγιση του σεξ από μια γυναίκα έχει να κάνει με την έλξη και τη γοητεία που της ασκεί ένας άνδρας. Μεγαλώνοντας δεν την αφήνεται στην αμαρτία απλά επειδή κάποιος είναι ωραίος αλλά κυρίως γιατί κάτι της κάνει, κάποια ανάγκη της καλύπτει. Αλλά ας το πάρουν χαμπάρι άνδρες – γυναίκες ότι και η πολυγαμία δεν είναι προνόμιο και ένστικτο μόνο του ανδρικού φύλλου αλλά και του γυναικείου.


Και ναι, μπορεί μια γυναίκα να απιστήσει ακόμη και αν αγαπάει τον άνδρα της γιατί απλά ενεργοποιείται το σεξουαλικό τους ένστικτο και μόνο. Χωρίς κανένα συναισθηματισμό. Δεν το κρίνουμε ως σωστό αλλά δεν παύει να είναι εφικτό και υπαρκτό.


Αλλά η απιστία πυροδοτεί μια σειρά άλλων θεμάτων: θα την αποκαλύψετε στο σύντροφο σας, θα την επαναλάβετε, άλλαξε όντως κάτι στην ψυχολογία σας μετά από αυτό;


Η ηθική πλευρά μιας απιστίας είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη έχει να κάνει με εμάς τις ίδιες. Αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας, αισθανόμαστε καλά απέναντι στον άνδρα μας; Και αν τελικά τον αγαπάμε τόσο πολύ γιατί δεν ψάχνουμε τρόπους να βιώσουμε όλα αυτά που μας λείπουν μαζί με εκείνον. Να του εκφράσουμε τις επιθυμίες μας και από κοινού να διεκδικήσουμε την ευτυχία και την πληρότητα;


Γιατί ακόμη και το πιο kinky σεξ – σε αυτό που επιδίδεσαι σε κάθε φαντασίωση χωρίς να φοβάσαι μην «κακοχαρακτηριστείς» και «σου βγει το όνομα» – γίνεται με κάποιον που αισθάνεσαι οικειότητα, σιγουριά, ασφάλεια. Και αν αυτός δεν είναι ο σύζυγος σου αυτός, τότε ποιος;




Πηγή:Cosmopolitan
Διαβάστε Επίσης  Διώξε τη μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *